MegaPlusCap categoria

Per jugar al tennis s'han de reunir diverses condicions físiques com la resistència, velocitat, força i en especial coordinació i gran capacitat mental en general per tant la preparació física s'ha tornat realment complexa.

L'entrenament dur ha d'acompanyar per una planificació adequada d'aliments per tal d'accelerar els processos de recuperació i proporcionar l'energia suficient per permetre la proesa de jugador de tenis seu potencial.

El joc consisteix en esforços bastant breus i intens amb fases explosives, alternada amb períodes de recuperació vegades insuficient per a la recuperació, per tant la nutrició juga un paper fonamental , per a la font externa d'energia (Glicogen) durant el partit i accelerar el procés de recuperació si incorporem pautes nutricionals adequats.

Pautes nutricionals que milloraran el rendiment atlètic en el tennis

Calendari de les preses

Ha d'ajustar-los en funció de la planificació de la formació, sempre prioritzant la ingesta d'hidrats de una hora i mitja a dues hores abans de la formació.
La distribució d'energia equilibra durant el dia manté sempre ple de múscul i dipòsits de glucogen hepàtic, evitar la sensació de fam i debilitat.

Abans de les estratègies de partit
Hidratació: consumir com a mínim 2 vasos o 500 ml. l'aigua amb 50 g. de BEGUDA ENERGÈTICA en 2 hores. abans del partit.
Fer una ingesta d'hidrats de carboni rics, baixa en fibra i el greix 2 a les 3 pm. abans de la mateixa.
Exemples: EXTREMA resistència recuperació batut amb Avena instantània més torrades amb melmelada o mel i algunes dates
És molt important no intentar res "nou" en aquest moment.
És imprescindible esmorzar repletar dipòsit d'energia abans de l'esdeveniment.

Durant el partit
Hidratar amb energia beure a l'hivern i TÒNIC de beure a l'estiu ja que li preocupi més i recuperar més minerals
Cal muntar líquids a causa de 500 CC a 1 l de fluid per hora del partit.
Fer pauses hidratants. Recordeu que l'aigua sola no arriba pot causar hiponatrèmia, especialment si el partit és a les zones càlides en temps de gran exposició al sol (entre la 10 i 16 hores).
No hauria de tenir la sensació de set és un símptoma precoç de deshidratació.
Incorporar els hidrats de carboni d'absorció ràpida a una taxa de 30 a 60 g per a cada hora del partit; ha de ser incorporat en forma de gels (INHIBILAK,GEL EXTREMA, GEL D'ENERGIA,PIRULETA) o , Barretes energètiques (JACK SOLAPA, RECUPERACIÓ BAR).

Post-joc
Dins el primer 30 minuts d'acabar el partit, Rehidratar amb una sacsejada de RECUPER poder i afegir collations amb hidrats de carboni que contenen els aliments: plàtans, Bars de solapa JACK o RECOVERY BAR.

Llavors i que dins 2 hores, incorporar els preparatius que combinen els hidrats de carboni + proteïnes com una extrema resistència recuperació batut amb llet descremada . Durant aquests primers 2 hores, el múscul està en una fase sensible en el qual és capaç d'assimilar més ràpidament l'entrada de carbohidrats i accelerar així la recuperació. Moltes vegades els jugadors estan sense gana, sense ganes de menjar; Actualment el jugador de tennis d'alimentar els "disciplina" tot i que té cap gana, Per què preparats líquids són els més aconsellables i per accelerar i dinamitzar el procés de recuperació post-competencia.

Un bon estat nutricional és el resultat d'hàbits alimentaris, incorporat en el dia a dia durant l'any i no els dies o setmanes abans d'un esdeveniment esportiu. És de vital importància que tant els jugadors com grup de treball (autocars, tècnic, preparadors, etc..) Som conscients que la nutrició és el "entrenament invisible" que permetrà que aquest jugador no resulten ferides i que explota el seu potencial.